Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Längtan efter bröd

23 jan , 2021, 18.26 peppe

 

Kära läsare,

när jag skriver det här har jag precis ätit upp en smörgås på bröd jag bakat själv. Ett väldigt torrt och hårt bröd kan jag tillägga. Jag är inte så bra på att baka, eller jag är inte så noggrann med ingredienser. Någonstans läste jag att när man lagar mat är det bara bra att freestyla och experimentera sig fram. Bakning däremot, kräver exakta mått och noggranhet.

Att jag bakar mitt eget bröd beror inte på coronan, jag bakade innan det det blev trendig med surdegsbröd för andra gången. Brödet man köper i butik här i LA är nämligen svampigt och surt. Det är vitt som snö och måste rostas ordentligt för att jag ska få ner det.

Under de snart åtta åren vi bott i USA har jag skalat bort mat jag saknar. I början var det specifika ostar, Kalles kaviar, karelska piroger, Fazers choklad, toast skagen och naturligtvis rågbröd. Nuförtiden är det bara rågbrödet som finns kvar på listan. Efterugnsbröd som rostas ordentligt och som sedan ätes med mycket smör, ost och några tomatskivor. Det äter jag inte sällan både till frukost och lunch när jag hälsar på i Finland och Sverige.

Än har jag inte klarat av att baka mitt eget rågbröd (rågmjöl är för övrigt lika dyrt som guld här i LA). Men jag kämpar på. En vacker dag ska jag till och med ta ett recept till hjälp. Lovar att återkomma med resultatet.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *