Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Legoland i Kalifornien

18 maj , 2021, 22.20 peppe

 

Kära läsare,

ibland gör man saker för sina barn lika mycket för att glädja dem som för att återuppleva sin egen barndom. Jag vet inte om jag verkligen minns mitt besök på Legoland i Danmark på 1980-talet eller om det är fotografierna jag kommer ihåg. Just den här magiska nöjesparken har smugit omkring i mitt bakhuvud sedan vi flyttade till Kalifornien och jag insåg att det finns ett Legoland också här.

Det kaliforniska Legoland ligger cirka två timmar söder om Los Angeles. Om du kommer utomstädesifrån kan jag rekommendera att bo på hotellet helt byggt i Lego (eller så det det ut i alla fall, det finns en risk att det är andra material inblandade än plastbitar). Bor du på hotellet har du dessutom tillgång till nöjesparken en hel timme innan portarna öppnas för massorna. Vi anlände vid lunch och åkte hem sex timmar senare nöjda med att ha hunnit med allt vi ville.

Det finns några lite större berg- och dalbanor, men de allra flesta attraktioner är anpassade efter mindre barn. Våra barn (4 och 11) var dessutom minst lika glada över lekparkerna och legofigurerna som stod utströsslade över hela parken.

Nästa gång vi åker (det kommer garanterat att bli ett återbesök) hoppas jag också att vattenparken är öppen. Det skulle definitivt ha blivit för mycket just den här dagen, men antingen sover vi över och gör nöjesfältet en dag och vattenparken en annan nästa gång eller så tar vi bara vattenrutschkanorna.

Legoland är mindre och snällare än de stora och mer kommersiella Universal Studios och Disneyland. Perfekt för mindre barn och vuxna som tycker att vissa attraktioner på de större nöjesfälten är lite för läskiga.

Hälsningar från södra Kalifornien,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *