Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Inte röra termosen

20 apr , 2021, 19.28 peppe

 

Kära läsare,

skolorna i Santa Monica har öppnat! Allt är inte som vanligt, men vi har tagit ett steg mot det som vi är vana vid. Vid porten till skolgården står en person ur personalen och mäter feber på eleverna. I andra skolor är man tvungen att regelbundet visa upp negativa testresultat på Covid-19. Eleverna går in efter att ha lovat att hålla distans till sina klasskamrater.

På privatskolan lite längre bort sitter studenterna i kuber av plexiglas. I den kommunala skolan finns det inte glas mellan eleverna, men fönstren är öppna och fläktarna på för fullt. Under resten på skolgården är det svårare, men där finns det lärare som kämpar med att hålla isär barnen.

Det som visat sig vara ett problem är lunchen. När elvaåringen som vanligt hade med sig ramen i en termos, men inte fick upp locket kunde ingen av de vuxna hjälpa honom. Det är nämligen strängt förbjudet för lärare att röra elever eller något som en elev tagit i. Den dagen fick barnet gå utan lunch. Resten av veckan blir det smörgåsar i smörpapper.

Sakta, men säkert försöker vi orientera oss i den här nya världen. Bara två månader kvar innan sommarlovet.

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *