Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Uppfostra vuxna

12 mar , 2020, 01.29 peppe

 

Kära läsare,

På en restaurang i helgen beställde jag min favoriträtt som är en sorts squashlasagna. Godare än vad det låter som! Den brukar vara fantastisk, men just idag var den alldeles kall i mitten. Jag var så besviken. Restaurangen var full av folk och någon i köket hade tydligen bara tagit portionen ur kylskåpet och sen inte värmt den tillräckligt länge i ugnen.

Mitt finländska jags första reaktion var att inte vara till någon besvär. Restaurangen var full av folk och personalen stressad. Lite kall man har väl ingen dött av? Sen steg den amerikanska influensen i mig fram, kallade till mig en servitör och informerade hen om den kalla lasagnen. Jag fick kort därefter en varm portion och ett glas vin som plåster på såren. Slutet gott allting gott (SIC!). Jag gick inte hem och surade eller publicerade en bitter recension på Yelp.

Jag kan verkligen uppskatta amerikanernas rättframhet. När det finns något att påpeka påpekar de det. Vänligt men bestämt. Som mannen på cafét imorse som bad en kvinna att nysa i ärmen, inte över engångsmuggarna. I coronatider kan man inte vara nog försiktig, tillade han. På ett mirakulöst sätt lyckades mannen fostra en annan vuxen person i hygien utan att varken låta mästrande eller nedlåtande. Ett konststycke jag drömmer om att en dag bemästra.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *