Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

LA förbereder sig på Corona

13 mar , 2020, 01.38 peppe

 

Kära läsare,

medan man i Sverige förbjuder folksamlingar större folksamlingar har Los Södra Kalifornien än så länge tagit coronaviruet med ro. I söndags sprang drygt 27 000 personer Los Angeles maraton. Publiken mångdubblade antalet löpare. Restauranger är ännu fulla med folk, men situationen förändras dag för dag. Caféer som Starbucks har plockat bort mjölken och socker som gästerna själva kan docera.

I skolan där tioåringen går är man orolig för att de barn som har det sämre ekonomiskt ställt kommer att förlora ett viktigt mål mat om dagen ifall skolan, och därmed skolcafeterian, håller stängt. Kommunala skolor erbjuder plats åt hemlösa och odokumenterade barn, men i fall av karantän drabbas dessa elever extra hårt eftersom deras föräldrar ofta jobbar i serviceyrken och/eller med timlön.

Det är inte bara rädslan för att själv bli sjuk och därmed förlora inkomst. Om Los Angeles, som Italien, skulle stänga ner restauranger och affärer skulle det vara en katastrof för många låginkomsttagare som lever från hand till mun.

I skolan samlar nu andra föräldrar in presentkort till stora matvaruaffärer. Man kan också dra sitt strå till stacken genom att hämta torrvaror och konserver till skolan som senare doneras vidare till de som inte själva har råd att skaffa sig ett förråd med mat. När staten inte har kapacitet att hjälpa de svagaste är det upp till oss andra att se till att alla barn har mat på bordet.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *