Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Vädret i LA

6 maj , 2021, 18.11 peppe

 

Kära läsare,

jag tycker att det är dags att prata om klimatet i Los Angeles. Och nu menar jag inte det politiska klimatet, utan rätt och slätt vädret. Jag har nämligen förstått att många tror att LA är staden där det ständigt råder sommar. Men lika lite som ihållande snöfall och isbjörnar som lufsar fram på gatorna i Helsingfors är det ständigt varmt i LA.

Här ner vid stranden i Santa Monica är det oftast tio grader celsius svalare än inne i Los Angeles ca 15 kilometer österut. Det är skönt på sommaren då temperaturen ligger på 35 i Downtown, men disiga morgnar i vid havet när termometern ligger på plus 15 hade jag gärna plussat på tio grader.

Mellan december och april är det officiellt vinter och Los Angeles-borna klär sig ofta i tjocka jackor, vinterskor och mössa. Ser du en person i short är det en turist från annan delstat eller land. Ingen simmar i havet annat än mellan juni och september. Surfarna surfar året om, men givetvis i våtdräkt.

September och oktober är förresten de bästa månaderna att besöka Kalifornien. De flesta turister har åkt hem. Kvällarna är mörka och varma (till och med här nere vid havet) och Stilla havet är ljummet. De kyligaste månaderna är januari, februari, mars. Då kan temperaturen klättra upp till 25-30 grader, men ligger en vanlig dag någonstans kring 18-20. Plus, det finns en risk för regn, som visserligen alltid är välkommet här i LA, men kanske inte så kul om man kommer från vinter i Nordeuropa och flyr nederbörd.

Sammanfattningsvis är Los Angeles en underbart stad året om, men om det är värme ni är ute efter lönar det sig att pricka in semestern mellan juli och december.

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *