Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Starbucks säljer inte längre kaffe

15 maj , 2021, 22.20 peppe

 

Kära läsare,

det här säger antagligen något om min höga ålder, men jag har börjar ladda kaffebryggaren på kvällen innan jag lägger mig. När jag fyller på med kaffepulver och häller in vattnet riktigt myser jag vid tanken på hur nöjd jag kommer att vara följande morgon då jag bara behöver trycka på en knapp för att bryggaren ska börja jobba fram dagens första kopp kaffe.

Jag dricker mitt kaffe starkt och svart. Det har inte alltid varit så. När jag inledde ett liv som kaffedrickare tyckte jag själva smaken inte var något att hänga i julgranen och blandade in så mycket mjölk som möjligt. Jag vande mig vid smaken av kaffe med mjölk, men efter några incidenter där jag blev bjuden på kaffe av folk som inte hade mjölk hemma beslöt jag mig för att börja dricka kaffet svart. Svart, starkt och hett. Gott kaffe behöver människan inte blanda socker eller mjölk i, resonerade jag. Oss emellan fanns det inget gott svart kaffe i början, men jag lärde gilla det och nu är det en liten höjdpunkt varje morgon.

Det kaffe jag aldrig lärt mig gilla är Starbucks. Kaféernas McDonalds. Nyligen läste jag en essä om hur min generation (generation X) lärde oss att avsky Starbucks eftersom den här kaffekedjan körde ut mindre, självständiga kaféer och dominerade marknaden med sitt amerikanskkapitalistiska budskap.

Yngre generationer tycker inte som jag. Starbucks trendar på Tiktok och val av kaffedrink säger mycket om vem du vill vara. Eller det är knappt kaffe länge, snarare olika sorters söta, kalla drinkar. År 2020 sålde Starbucks för första gången fler kalla drinkar än varma. Tonåringar, som lägger grunden för trender, gillar inte hett, svart, starkt kaffe. Det gjorde inte jag heller.

Jag förstår nu att det inte är jag som aktivt valt bort Starbucks, jag är helt enkelt för gammal för att uppskatta det.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *