Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Ta en shot, få en öl

11 maj , 2021, 05.04 peppe

 

Kära läsare,

här i USA går vaccineringen som smort. Eller om vi säger så här: Alla de som vill bli vaccinerade har blivit det. I mitten av april fick alla vuxna, oberoende, ålder boka en vaccintid och två veckor senare behövde man inte ens boka tid. Det är bara att dyka upp och sträcka fram armen.

Utan att överdriva är det lugnt att säga att de allra flesta som vill bli vaccinerade har blivit det. Nu gäller det att få de skeptiska och försiktiga att ta vaccinet. Anti-vaxxarna , de som inte tror på forskning och vetenskap är det lönlöst att försöka resonera med, men de som inte är riktigt säkra på vad de vill är näst i tur.

För att få ungdomar, som bekant upplever sig själva som odödliga, att ta vaccinet bjuder olika städer och delstater på incitament.

I bland annat Toledo och New Kersey bjuder ett lokalt bryggeri på en öl åt alla som vaccinerat sig. I Atlanta får du två baseball-biljetter, i West Virgina får alla mellan 16-35 som tar vaccinet en statsobligation värd 100 dollar, Target delar ut 5-dollars presentkort, i Michigan får alla över 21 en gratis joint marijuana, Detroit delar ut debitkort med 50 dollar och det går ett rykte om en stad som utlovar en donut om dagen till vaccinerade.

Från ett europeiskt perspektiv där man ännu väntar på att ens få ställa sig i vaccinkön känns de här mutorna för att få amerikanernas att ta sprutan som ett direkt hån.

Hälsningar från en som vaccinerade sig utan belöning,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *