Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Olåsta dörrar i LA

29 jan , 2021, 05.55 peppe

 

Kära läsare,

när vi flyttade till Los Angeles år 2013 visste jag inte så mycket alls om staden. Det jag visste var att det i storstäder i USA finns mycket kriminalitet (kunskap införskaffad genom att kolla på amerikanska tv-serier och filmer). De första åren gick jag omkring och var rädd för att bli rånad. Jag var vettskrämd inför att någon skulle kidnappa barnet och låste mycket noggrant dörren varje kväll.

Sedan gick tiden och visst läser jag om rån, överfall och mord, men de kändes ändå avlägsna, Brottstatistiken i Santa Monica, och specifikt området vi bor på, visade sig vara säkert. Jag slarvade ibland med att låsa dörren på dagen. Inget hände.

Sedan skaffade jag, på uppmaning av väninna, appen Citizen och mitt liv blev genast lite sämre. Visst var appen bra för att få information om coronaläget, men eftersom användarna själva kan rapportera brott uppstår det ofta många skrämmande frågetecken. Idag läste jag om en man som jagade en kvinna med ett samurajsvärd, skottlossning vid piren och en dödsolycka på Highway 1. Jag blev lite noggrannare med att låsa dörren.

Lyckligtvis finns det folk som inte tar del av skrämmande nyheter. En väninna till mig har en hästgård en halvtimme från Santa Monica. Hon bor i ett stort, lyxigt hus med utsikt över Stilla havet och har varken grind eller staket runt gården. Hon tappade bort hemnyckeln för mer än tio år sedan och har inte låst dörren sedan dess. Hon har visserligen fem hundar, men har aldrig ens övervägt att skaffa en ny nyckel.

Jag tycker att det är befriande.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *