Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Surfing och ishockey

16 jan , 2021, 18.22 peppe

 

Kära läsare,

erkänn att det är lite skönt att ha återgått till rutinerna? Januari må vara 27 veckor lång, men det är i alla fall en månad då man inte behöver kryssa mellan oväntade helgdagar och aldrig riktigt vara säker på exakt vilken veckodag det är. I januari är en tisdag en tisdag och en söndag en ledig söndag (förutom måndagen den 18 januari som är helgdag eftersom man firar Martin Luther King Junior Day).

Under julhelgen blev det extremt mycket skärmtid för våra barn och nu jobbar vi hårt med att avvänja dem. Det är inte lätt kan jag säga. Skärmberoendet är ett beroende att ta på allvar. Lyckligtvis finns det distraktioner. Tillbaka till rutinerna innebär surflektion varje lördag morgon klockan 9:30. Jag brukar föreställa mig att det är Los Angeles motsvarighet till det finländska ishockeyträning på helgmorgnar. Istället för att som förälder stå vid en rink sitter vi på stranden och ser ungarna försöka hålla balansen på sina bräder.

Det brukar alltid vara någon av de andra föräldrarna som tagit med sig bagels och kaffe och så sitter vi där och småpratar i ett par timmar medan vi spanar efter barn och delfiner (och hajar). En rutin jag verkligen kan uppskatta. Det känns liksom inte som en stor uppoffring man gör för sina barn.

Nu måste jag sluta för det är dags att åka. Ska förresten själv ta mig upp på en bräda snart.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *