Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Gränsen går vid stränderna

3 maj , 2020, 01.19 peppe

 

Kära läsare,

Här i södra Kalifornien har invånarna lydigt köat in i mataffärer, vi har hållit en och en halv-meters avstånd från varandra på gatan och dragit på ansiktsmasken när vi beställt kaffe över disk. Hemskolningen har gått okej och trots att detta är långt ifrån en idealsituation har folk bitit ihop och lyssnat på myndigheternas uppmaningar.

Allt gick bra fram tills årets första värmebölja. I Santa Monica, Venice och Malibu höll stränderna stängda. Polisbilar åkte längs med strandpromenaderna och sjasade bort folk. Eftersom också alla parker var stängda samlades folk på varje liten gräsplätt i staden som kunde hittade. samvetsgrant med avstånd till varandra.

Samtidigt både norr och söder om Los Angeles County samlade folk på stränderna i både Ventura och Orange County. Det var så mycket folk där att social distansering inte kom på fråga. I Los Angeles blängde vi avundsjukt på folks njut. Varför får de om inte vi får?

Det visade sig att inte heller de fick och delstatens patriark och guvernör Gavin Newsom beslöt sig för att stänga samtliga stränder. Nu är alla sura och besvikna och folk har börjat protestera på allvar. Stäng ner ekonomin, restauranger och skolorna, det klarar tydligen Kalifornien av i nästan två månader. Men när man stänger stränder har myndigheterna gått för långt.

Efter protester och påtryckningar lovade Newsom att inom kort komma med goda nyheter gällande restriktionerna. Kanske stränderna öppnar igen till sommaren. Hoppas att det är värt det.

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *