Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Ansiktsmasker på alla

4 apr , 2020, 20.41 peppe

 

Kära läsare,

så kom då dagen då hälsomyndigheterna rekommenderar att alla amerikaner använder ansiktsskydd. Inte för att skydda sig själva, men för sina medmänniskors skull. President Donald Trump poängterade att det mer handlar om en rekommendation än en lag. ”Gör som ni vill, jag kommer inte att göra det,” sa presidenten. Samtidigt uppmanade Kaliforniens guvernör Gavin Newsom delstatens invånare att dra på sig en mask närhelst man rör sig bland andra människor.

Människor med ansiktsskydd ska inte bara bromsa smittspridningen utan också signalera att samhället befinner sig i en kris och att varje person är en potentiell smittobärare, hur frisk hen i stunden än känner sig.

När jag igår var ute och sprang hade cirka en fjärdedel av alla de jag mötte ansiktsmasker. Mest var det äldre människor, men också två unga joggare som knutit varsin snusnäsduk över ansiktet. Själv tolkar jag uppmaningen som att täcka sitt ansikte när man handlar mat, men rör man sig ute i naturen är det okej att vara utan. Får se hur det går med den saken.

Jag kan inte låta bli att fundera på hur det mänskliga psyket kommer att hantera att inte se andra människors ansiktsuttryck. Här i Kalifornien där folk under normaltillstånd hälsar, ler och småpratar med varandra blir antagligen kontrasten ännu större än i länder där befolkningen är mer socialt återhållsam (okej, jag tänker på Finland).

Kommer det här att leda till fler depressioner och känslor av ensamhet? vad kommer bristen av mänsklig kontakt att leda till? Det är såklart omöjligt att svara på, men det blir ytterligare en orsak till att hoppas att det här läget är över snart.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *