Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Skolorna i LA bjuder på mat

1 apr , 2020, 20.58 peppe

 

Kära läsare,

officiellt är det spring break för tillfället, men i praktiken är det inte stor skillnad från de senaste två veckorna i Los Angeles. Barnen är hemma och gravt uttråkade. Precis som i Finland oroar man sig här för våld i hemmet och hur de mindre bemedlade barnen ska få i sig mat nu är skolorna är stängda och dessutom många föräldrar (speciellt de som jobbar inom serviceyrken) är arbetslösa.

Lyckligtvis erbjuder skoldistrikten i Los Angeles både frukost och lunch för de barn som inte får sånt hemma. Vissa skolor håller öppet och elever från hela skoldistriktet kan komma och ta med sig en påse med frukost/lunch för att sedan äta den hemma. De flesta fungerar enligt ”grab and go-”principen. Man kör upp i en bil, tar emot ett paket mat av en volontär med plasthandskar och kör sedan hem.

Det här känns självklart i Finland, men det är väl just därför jag blev extra glad att läsa att barn också i Los Angeles-området får i sig mat under dessa extraordinära tider. Skolorna är officiellt stängda tills den första maj, men ett mer realistiskt scenario är att barnen får stanna hemma skolåret slut.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *