Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Gwyneth Paltrows feminism

10 feb , 2020, 20.56 peppe

 

Kära läsare,

Jag drog mig länge för att kolla på Gwyneth Paltrows Netflix-serie om Goop. Jag avskyr nämligen kommersialiseringen av feminism och att göra pengar på att kvinnor känner sig otillräckliga. Det här gäller både fysiska produkter och upplevelser. Att shoppa sig till ett bättre välmående genom spirituella övningar för hundratals dollar. Det är för övrigt väldigt mycket LA att inte vara så noga med metoder kring sånt som ligger utanför vetenskapen. Om man dricker tillräckligt många smoothies, lockar fram sin inre träningsgudinna på Soulcycle, betalar 200 dollar för att meditera och sen dansa i ett mörkt rum och köper en ”vaginal steamer” för 55 bucks ska man bli en lyckligare och bättre som kvinna. och det blir man kanske för stunden. Det är bara det att det aldrig tar slut, livet som kvinna är att ständigt förbättra sig. Aldrig duga. Jag önskar ofta att de som har tid och pengar kunde fördela åtminstone hälften på politiska beslut istället för bara på sitt personliga utseende/välmående.

Samtidigt tampas jag med att inte vara för skeptisk till allting. Vill inte vara sån. Eller vill vara lite sån, men inte hela tråkmånspaketet. 

Det sagt överraskade The Goop Lab mig. Specifikt avsnittet om den kvinnliga orgasmen. Fy fasiken vad hämmad jag kände mig när jag kollade på det. Jag insåg att jag verkligen är ett barn av min tid. Talar ytterst sällan sex och orgasmer med mina väninnor. Kvinnlig sexualitet är liksom nåt hemligt och till och med skamligt (obs tycker inte det, men upplever det). Jag är så imponerad av kvinnan som ställde upp med att visa hur kvinnor bäst får orgasm och hade ett helt tv-team som filmade henne. Skulle själv inte ha gjort det. Hon konstaterade bara att kvinnas njutning fortfarande är feministisk fråga och att ingenting händer om inte någon lyfter upp de här frågorna och visar hur man gör. Bang boom orgasm! Så jäkla starkt. Inget pornografiskt så långt ögat nådde.

Ja, och handen på hjärtat måste jag motvilligt erkänna att Gwyneth Paltrow verkade vara så vanlig och härlig i serien. Som en kul kompis man vill hänga med. Cynikern i mig säger att det serien är producerad så för att jag ska handla mer på Goop, men jag hoppas såklart på att Paltrow är mycket vanligare än Hollywoodporträttet av henne.

Hälsningar från LA,

peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *