Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Nyårslöften som håller

30 Dec , 2019, 02.34 peppe

 

Kära läsare,

inför det nya året (decenniet!) tänkte jag göra några nyårslöften. Jag föreställer mig att de konkreta och små är lättare att hålla än de stora och lösa. Att säga: ”Jag ska leva mer hälsosamt” kan betyda vad som helst. Att formulera det som ”Jag ska lägga mig senast kl. 22 på vardagar och röra mig så jag blir svettig minst tre gånger i veckan” är mätbart och dessutom görbart.

Personligen struntar jag i ett mer hälsosamt liv. Tycker det är bra som det är. Jag är faktiskt ganska ointresserad av min personliga utveckling, däremot vill jag försöka fokusera mer på min omgivning och kanske till och mer bli en lite bättre medmänniska.

År 2020 lovar jag mig själv att inte köpa ett enda nyproducerat klädesplagg. Världen svämmar över att begagnade kläder. Min största aha-upplevelse 2019 (ni, behöver inte skratta, jag vet att jag är sist på bollen) är att ALLA kläder redan finns. Det behövs inget nyproducerat. Secondhand-affärer, både fysiska och online, är proppfulla av plagg som till och med har prislapparna kvar. För att inte ens tala om mängden som bara är använda högst ett par gånger.

Jag fattar att secondhand-konsumtion också är konsumtion, men tror som sagt på små steg. Att bli en lite klimatsmartare människa tror jag är enklast att börja smått och sen trappa upp. Jag äter sedan femton år tillbaka mestadels vegetariskt, men från och med nu ska jag äta veganskt två dagar i veckan. Elbil har vi redan och på sommaren kommer vi att flyga till Norden, men det får bli årets enda flygresor.

Det är får räcka år 2020. År 2021 trappar vi upp. Ni då? Vad lovar ni er själva?

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *