Peppe bloggar om livet på västkusten

Kroppen

Ta den där pralinen

25 Dec , 2019, 20.51 peppe

 

Kära läsare,

När jag på julafton lutade tillbaka vid middagsbordet och förnöjt klappade mig på magen slog det mig att jag inte en enda gång under julen tänkt på kalorier. Det kanske kan låta som en självklarhet, men uppvuxen i en kultur där det finaste en kvinna kan vara är smal är det ganska svårt att komma till en plats där man har en helt avslappnad inställning till mat.

I mina sociala medier finns det olika nivåer av ätstörningar. En del är helt öppna med att de måste banta eftersom de vill ”komma in i sina kläder igen”, andra vill gå ner i vikt för att de vill bli ”hälsosamma”, somliga säger inte rakt ut att de räknar kalorier, men tipsar om ”fettsnåla alternativ”, vissa skriver långa ångerramsor över att de ätit för mycket och så finns det alltid de som förkunnar hur mycket de måste motionera för att bränna bort allt de slukat.

Det finns inga enskilt dåliga maträtter och att bara äta selleri är varken hälsosamt eller kul. Däremot blir man glad i längden av att av att kunna njuta av mat och regelbundet bli andfådd. Så enkelt är det.

Jag känner en sån otrolig lättnad över att mat och motion i min värld inte längre går hand i hand. Jag äter det jag vill och rör på mig när jag vill. Dessert efter varje måltid under julhelgen leder inte till att jag måste springa en extralång runda. Dessert är dessert och löpning är löpning, aldrig mer ska dessa två korrelera. Människovärdet sitt ej i vikten eller kroppsstorleken.

Nu ska jag ta en pralin till. God fortsättning!

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

2 kommentarer

  1. Carolina skriver:

    Åh så bra skrivet!! Tack, Behövde sååå höra detta. Är ju väldigt enkelt egentligen. Som du skriver; mat är mat och träning är träning. En behöver unna sig båda delar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *