Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Tre bra reportageböcker

29 Nov , 2019, 18.45 peppe

 

Kära läsare,

jag vill slå ett slag för ljudboken. Inte BARA ljudboken, jag väljer fortfarande helst den fysiska pappersboken. Men ibland befinner man sig på platser där det inte fungerar att läsa och då trillar ljudboken in som en räddare i nöden. Själv tycker jag reportageböcker fungerar bättre i ljudformat än skönlitteratur. Här kommer tre riktigt bra. .

KLUBBEN av Matilda Gustavsson. Vad hände egentligen med Nobelpriset i litteratur, Svenska Akademin, vem är kulturprofilen och hur kommer det sig att alla visste om de sexuella övergreppen, men ingen sade något. Är klubben årtiondets bästa reportagebok? Inte omöjligt, om ni frågar mig.

THREE WOMEN av Lisa Taddeo, den här skildringen av tre amerikanska kvinnors kärleksliv är visserligen på engelska, men så bra att ni kommer att glömma vilket språk ni lyssnar på. Om tre kvinnor i amerikanska småstäder. Om kärlek, att bli bortvald, sex och känslan av maktlöshet. Journalisten Lisa Taddeo följde dessa kvinnor under åtta år och till och med flyttade till deras städer för att få en så korrekt bild av dem och deras historier som möjligt.

438 DAGAR, Matin Schibbye och Johan Persson åker till Etiopien för att göra reportage, de har inte journalistvisum, blir tillfångatagna, skenavrättade och tillbringa 438 dagar i minst sagt vidriga förhållanden i ett etiopiskt fängelse. Om vänskap, politik, geografi och journalistik.

Hälsningar från Los Angeles,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *