Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

När ska man ta in granen?

3 Dec , 2019, 23.53 peppe

 

Kära läsare,

hösten bara susade förbi. Halloween kom och så fort skräckdekorationerna kommit ner ersattes de av kalkoninspirerat pynt inför Thanksgiving för att i sin tur försvinna sista helgen i november och ersättas av julen. Julpyntet tas på allvar här i Amerika.

På Twitter (obs ej statistiskt tillförlitlig källa!) läser jag om hur folk bråkar om när man får ta in julgranen, min pappa skulle antagligen svara dagen innan julafton. Så tyckte också majoriteten av de som de som deltog i diskussionen på Twitter. Att börja julen i november är en ren dödssynd. Eventuellt kan man börja småpynta under första advent, ta en liten kopp glögg, knapra på en pepparkaka, men det är först dagarna innan jul som JULEN ska plockas fram.

Döm om min glädjeblandade förvåning då jag steg in hos grannen den första advent och möttes av en gigantisk julgran. Resten av hemmet var pyntat med små julgubbar, girlander, stjärnor och spraysnö. En snabb genomgång av LA-instagram visade att grannarna inte var de enda som slängt in hela julen trots att det bara var första advent.

Jag antar att det i en stad där många olika kulturer och religioner samsas om utrymme inte finns så exakta traditioner. Folk gör som de känner för. Vissa firar inte alls, andra går all in (som vi säger på engelska) Det finns inget rätt och fel. Allt är bara ”Happy holidays” vare sig man tror på jultomten eller ej.

Själv blev jag ytterst inspirerad och tänker köpa en julgran imorgon. Tänker inte nödvändigtvis avslöja det för pappa.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *