Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Ta flyget till jobbet

23 Nov , 2019, 20.44 peppe

 

Kära läsare,

Los Angeles är en stad full av paradoxer. Den är på många sätt en liberal bubbla jämfört med den konservativare amerikanska södern och påminner på vissa ställen lite väl mycket om andra generiska hipsterstadsdelar som Berghäll, Södermalm och Kreuzberg i Berlin. Här finns hoppa veganrestauranger, elbilar och trendiga second hand-butiker. Frågar man folk på gatan vad de tycker om klimatförändringen får de ett oroat uttryck och beklagar koldioxidutsläppen och människans skövling av naturen.

Medelklassen är påläst och handlingskraftig, men det finns ett ämne som ännu inte etablerat sig i LA:s medvetna medvetande, nämligen flygskammen. Här tar folk flyget både privat och i jobbet. Extra glad blir man om man får chansen att åka privatjet eller ta en helikoptertur. Flyget är lika naturligt som att ta bilen. Lika onaturligt som att ta cykeln.

Eftersom trafiken är hemsk och motorvägarna förvandlas till parkeringsplatser på morgonar och eftermiddagar drömmer många om att flyga över stockningarna. Från och med januari är det möjligt. Ett flygbolag erbjuder nämligen månadskort på 1250 dollar för att flyga, över trafiken, mellan mindre flygplatser. En resa som annars skulle ta en och en halv timme kan nu fås överstökad på 15 minuter. Förutsatt att man bor nära flygplasten det vill säga.

Uber planerar för övrigt en helikoptertjänst med elhelikoptrar från och med 2023. Få se hur det går med den saken.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *