Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Ta bilen överallt

9 Nov , 2019, 01.17 peppe

 

Kära läsare,

Los Angeles är en bilburen stad, men under våra snart sju år har vi haft turen att bo på en plats där det går att traska upp till mataffären, restaurangen eller varför inte ner till stranden. Som allt annat som bara existerar i ens vardag blir det en självklarhet. Det är först när någonting förändras som det självklara får perspektiv.

Den här månaden får vi låna ett fantastiskt hus uppe i bergen. Här finns havsutsikt, bergsutsikt, hästar och så många rum att vi kan ha besök varje natt. Det som ändå skiljer sig mest av allt är att det inte går att ta sig någonstans utan bil. Och händer något på en smal bergsväg kastas alla ens planer upp i luften.

Imorse vaknade jag upp av ett sms från en kompis som skrev om en bilolycka nere på Highway 1. Alltså på vägen vi tar för att köra nioåringen till skolan. Vid det här tillfället insåg jag inte hur allvarligt det var, men när vi var på väg nerför berget insåg jag magnituden av problemet. Vi kom inte ut genom bergspasset och var tvungna att köra i motsatt riktning. Över Santa Monica Mountains och ner till Santa Monica österifrån. En färd som tog ca en och en halv timme och ledde till en grav försening.

Den närmaste matvaruaffären (en svindyr Whole Foods) ligger nere i Malibu, 25 minuter från oss. Glömmer man att köpa mjölk blir det en utflykt på en dryg timme. Och då har jag räknat med trafik utanför rusningstid. Det här är en Los Angeles-reality check vi varit skonade från.

För att inte tala om när det bli skogsbrandssäsong och det bara finns en väg ner. Utsikten i all ära, men oss emellan saknar jag vår lilla lägenhet nere i stan.

Hälsningar från Topanga,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *