Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Delad lycka

5 Nov , 2019, 01.14 peppe

 

Kära läsare,

när vi flyttade till LA, eller snarare Santa Monica, flyttade vi in i en stor tvåa i ett trevåningshus ett stenkast från Stilla havet. Där bor vi fortfarande trots att treåringen blivit nio och det dykt upp ett andra barn i familjen. Det är ett härligt hus med pool, grannar som alltid ställer upp, fem kvarter till skolan och en massa restauranger och caféer längre upp på gatan.

Ändå har jag i hemlighet längtat efter det många av mina vänner här i LA har. Nämligen ett hus. Ett hus med fler sovrum där gästerna från Norden kan sova. Fler badrum än ett och kanske till och med lite utsikt. Än så länge har det här varit mest en dröm. Att köpa hus i våra kvarter kostar kring fem miljoner dollar och hyran ligger mellan 10 – 15 000. Det finns såklart förmånligare stadsdelar, men då är skolorna avsevärt sämre.

För sex veckor sedan hängde jag som vanligt i stallet då ägaren kom fram till mig och frågade om jag med familj i november hade lust att bo i det andra huset på gården. Ett hus högt uppe på ett berg, med havsutsikt och hästar på gården. Allt jag kunde önska mig.

Efter november ska huset hyras ut, men i fyra lyckliga veckor bor vi nu här. Helt gratis. Det är otroligt. Ägare ryckte bara på axlarna och konstaterade att eftersom de varit så lyckligt lottade i livet vill de gärna sprida glädjen. Jag har tänkt mycket på det. Delad lycka är dubbel lycka ligger väl i klischéklass med carpe diem, men vem bryr sig då det verkligen stämmer.

Hälsningar från en hästgård i Topanga,

peppe

Läs också

4 kommentarer

  1. Mållan skriver:

    Jamen jesses, sånt där händer ju egentligen inte! Va kul!😁

  2. Mormor skriver:

    Många gratulationer till Folktingets förtjänstmedalj i dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *