Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Det brinner runt hörnet

28 okt , 2019, 18.54 peppe

 

Kära läsare,

det finns mycket som är härligt med att bo i Kalifornien. En sak som inte är speciellt trevlig är bränderna. Varje år, ungefär kring Halloween, drar skogsbränderna igång. Det är ingenting ovanligt med skogsbränder, skillnaden mellan förr och nu är att bränderna bara blir större för varje år som gåt.

Imorse vaknade jag av ett sms från skolan som meddelade att alla skolor i Malibu och Santa Monica är stängda på grund av bränderna. Luftkvaliteten är usel och alla uppmanas att stanna inomhus. Själva har vi en luftrenare hemma, men den räcker inte långt när det finns så här mycket rök i luften.

Efter att jag fått meddelandet från skolan började det trilla in sms från vänner på annat håll i Los Angeles. De frågar om vi är okej och erbjuder husrum ifall det blir aktuellt att evakueras. I skrivande stund är vi ännu i säkerhet, men den obligatoriska evakueringszonen börjar bara några kilometer från oss.

Bränderna rör sig med en ofattbar hastighet. Det beror delvis på de starka vindarna som enligt väderleksrapporten kommer att öka i styrka fram till torsdagen. Samma dag som USA firar Halloween. Jag kan inte låta bli att tänka på hur lättantändligt halloweenpyntet folk dekorerat sina hur med är.

Vi låter nyheterna snurra på i bakgrunden hela dagen och försöker jobba lite. Packar väskorna med lite kläder och viktiga dokument.

Håll tummarna för att Los Angeles brandkår får elden under kontroll så fort som möjligt.

Hälsningar från Kalifornien,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *