Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Alligator på menyn

24 okt , 2019, 19.31 peppe

 

Kära läsare,

mitt besök i South Carolina, Georgia och Florida var sannerligen en ögonöppnare. Det som är normen är i Santa Monica är sannerligen inte normen i södern. Här i Kalifornien slår man sig för bröstet för att ha förbjudit plastpåsar och sugrör, medan det på flera olika restauranger i Georgia och Florida serverades mat på engångstallrikar och med plastbestick. Jag frågade försiktigt om man inte tänker på allt plastavfall, men ingen verkade riktigt tycka att det var ett problem. Det var liksom normen där och ingenting folk tänkte mer på.

Eftersom jag bara har några dagar av den amerikanska södern i bagaget vill jag inte dra på för stora växlar med generaliseringar, men olika sorters friterat kött mat är definitivt söderns avokadomacka. Nu vill jag inte lägga in några värderingar eftersom avokadoodlingar verkligen inte är miljö- eller klimatvänliga. Det var ändå en intressant upplevelse att få fyra-fem olika sorters matprodukter, alla friterade på samma sätt, på sin tallrik.

Jag beställde in dagens grönsak och det visade sig vara bönor med skinka. Men strunt samma, man tar seden dit man kommer. Det roliga med att resa är ju att se hur andra människor definierar normen. Jag valde att glömma bort att jag är vegetarian och åt av allt. Det mesta slank ner utan problem, men vid alligatorköttet satte det stopp. Det var något med den sega konsistensen som jag inte fick ner. Sköldpadda beställde vi inte ens in (men frågade nog både om det var etiskt och lagligt att äta sånt).

Jag längtar redan tillbaka för att lära mig mer om den här helt annorlunda delen av USA. Det sagt känns det inte illa att vara hemma i trygga Santa Monica.

Hälsningar hemifrån,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *