Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

En uppräkning från bokmässan

29 sep , 2019, 09.49 peppe

 

Kära läsare,

jag befinner mig på Göteborgs bokmässa och har tagit en liten paus på hotellrummet mellan två uppdrag. De senaste dagarna har jag, på en scen, diskuterat skrivgemenskap på nätet, hur man som kriminalförfattare kan skildra mäns våld mot kvinnor utan att exploatera kvinnorna, den fria skribentens ekonomi och mycket mer.

Bokmässan i Göteborg är både otroligt inspirerande och väldigt uttröttande. Folkmängden, bristen på syre och det ständigt närvarande sorlet gör att man snarare faller i koma än somnar på kvällen.

I år drog som vanligt deckardrottningen Camilla Läckberg långa köer, men fick seriös konkurrens av Joakim Thåström som signerade sin bok ”Texter”. Kön verkade aldrig ta slut. Signeringen inleddes klockan 13.00 och var tänkt att pågå till 14.00, men tiden fick förlängas till 15.00 på grund av det stora intresset.

Den som samlade störst lyssnarskara var ändå hjärnforskaren Anders Hansen. Stolarna räckte inte på långt när till var än han föreläste. Hansen sommarpratade om skärmar och människans hjärna på Sverige Radio i sommar har har över två miljoner lyssningar.

På Finlandsarenan har jag själv bland annat diskuterat litteratur med Ellen Strömberg pratat om sin andra roman ”Klåda”, Ulla Donner om sin serieroman ”Skiten”, Malin Klingenberg om sin rimbok ”Fisens liv” och Sanna Tahvanainen om ”Körsbär i snön” (titeln kommer från ett läppstift).

Jag passade också på att träffa min förläggare och skriva på kontraktet för den andra delen i kapitelbokserien Maja och Frank.

Nu ska göra några samtal, spela in en livepodd och sen ta tåget till Stockholm.

Hälsningar från bokmässan,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *