Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Restaurangtips för små och stora i Stockholm

25 jun , 2019, 20.20 peppe

 

Kära läsare,

ni som reser med barn är såklart medvetna om att Stockholm är en ypperlig stad att befinna sig i. Att ta färjan över brukar vara en succé för de minsta och lite större barnen. Väl framme väntar Gröna Lund, Skansen, Junibacken, Tekniska museet, Vasaskeppet och en massa trevliga lekparker. Jag kan speciellt rekommendera den i Humlegården. Stor och full av manicker för barnen att testa och klättra på.

Sen kommer hungern smygande och det vanliga dilemmat uppstår. Äta på McDonalds eller i bästa fall Max (det känns ju ändå lite originellt eftersom den inte finns i Finland), köa på Vapiano eller ta någon pizzeria eller indisk. Det är inte världens lättaste att hitta en restaurang som faller alla i smaken. Brillo vid Stureplan är ju en klassiker, men den tröttnar man fort på.

Då ska jag komma med ett nytt alternativ. Eller speciellt nytt är det inte, Räkan grundades redan på 1970-talet i Göteborg, stängdes 2014 och återuppstod i Stockholm. Alldeles intill T-centralen. För skaldjursälskaren (alltså du) och den som gillar underhållning (barnen) är denna restaurang perfekt. Mitt i salen finns en liten bassäng med fiskar och två skepp som transporterar räkor till borden. Räkbeställaren (alltså du eller dina barn) får en stor fjärrkontroll (tappa den bara inte i vattnet) och ska sedan manövrera räkportionen till ditt eget bord. Misslyckas du och båten kapsejsar bli fiskarna glada.

Det bästa med Räkan är att den är både kul OCH maten god.

Varsågoda för tips!

Hälsningar från Stockholm,

peppe

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *