Peppe bloggar om livet på västkusten

Los Angeles,Samhälle,skola,USA

Mässlingen sprids i Los Angeles

26 apr , 2019, 23.25 peppe

 

Kära läsare,

mässlingen gjorde nyligen comeback i USA. År 2000 ansåg man den vara övervunnen, men knappt tjugo år senare är den här otroligt smittsamma sjukdomen tillbaka. I år har man kartlagt inte mindre 695 fall. Kalifornien är inget undantag här har man hittat 38 fall. På stora universitet som UCLA har man tvingat flera hundra personer i karantän. Det innebär i praktiken att personer som inte kan bevisa att de blivit vaccinerade får stanna hemma. Mässlingsviruset kan stanna kvar i luften upp till två timmar efter att en person har nysit. Därför är universitet och andra platser med folksamlingar som kommer och går extra känsliga.

De flesta drabbade har blivit det av personer som rest in i landet med smittan. Enligt hälsomyndigheter är en stor orsak till att mässlingen nu sprids att anti-vaccinrörelser sprider falska rykten om vaccinens biverkningar. Många skolor och förskolor ställer krav på att barnen ska vara vaccinerade för att de ska få tillträde till skolan. Vår egen barnläkare berättade att hon flera gånger varje månad blir erbjuden en muta för att skriva ut ett vaccinationsintyg, utan att utföra själva vaccinationen.

År 2014 gjorde Hollywood Reporter ett reportage om att det i Los Angeles rikaste områden (bland annat Beverly Hills, Santa Monica, Brentwood och Malibu). Vissa skolor accepterar en anmälan av ”personlig övertygelse” som föräldrar kan lämna in om deras barn i ovaccinerade. Det finns ingen klar orsak till varför föräldrar inom de förmögna områden inte vill vaccinera sina barn, men en teori är att de tycker vaccin är ”onaturligt” och att det är motsatsen till deras annars så ekologiska och hälsosamma Los Angeles-livsstil.

Våra barn är vaccinerade.

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

Jag rekommenderar också varmt den här New York Times-podcasten om mässling bland konservativa judar i New York.

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *