Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

AI som smyglyssnar i köket

13 apr , 2019, 17.56 peppe

 

Kära läsare,

Eftersom det är veckoslut tänkte jag bjuda på lite långläsning i form länkar.

Hemma hos oss har vi både en Alexa och en Google Assistant. Har slutat tänka på att de smyglyssnar på oss, men det gör i alla fall Alexan enligt Bloomberg.

Och på tal om det så lyssnar tydligen förresten AI-assistenter bättre på män än på kvinnor (blir otroligt irriterad när Google Assistant inte fattar vad jag säger). Ser man det från AI:n perspektiv är Siri och Alexa tydligen tjänstekvinnor, medan man själv kan bestämma vilken röst Google ska använda. Så här låter Q, en könlös röst. “Think of me like Siri or Alexa, but neither male, nor female. I’m created for a future where we are no longer defined by gender, but rather how we define ourselves“.

Tänk att Julian Assange suttit sju år på Ecuador ambassad och att han tog sig dig utklädd till ett motorcykelbud. The Gudardian sammanfattar vad som ledde upp till detta och att han i torsdags blev arresterad av brittiska myndigheter.

Teknologin bakom bilden på det svarta hålet och kvinnan, Katie Bouman, som ordnade så vi vanliga medelintelligenta människor fick en chans att se det.

Jag älskar märket Everlane och nio av tio av mina t-shirt kommer från dem tack vare deras hållbarhetspolicy och transparens. Jag fattar att någon måste finansiera journalistiken när folk hellre lägger sina pengar på Spotify och Netflix, MEN är så pass gammaldags att jag har svårt för sponsorerade nyheter och hållbarhet genom att sälja fler produkter.

Om det fanns en drog, det kanske det finns snart, som kunde hindra hjärnan från att åldras, förhindra demens och alzheimers, och gjorde den starkare och smartare. Borde vi utveckla och sälja den?

En illustrerad guide till att död i samtliga säsonger av Game of Thrones.

Den här måste ni läsa: Klyftorna i USA blir som ni vet allt djupare mellan de som har och de som inte har och San Francisco är ett utmärkt exempel. De som inte har fyndar cyklar, kaffekokare, kläder, hårfönar etc i de rika (bl.a. Mark Zuckerbergs) soptunnor. Här kan man ha sopfyndandet som heltidsjobb. Han fyndar och säljer och försöker få ihop 30-40 dollar om dagen. Här i Santa Monica lägger folk ut möbler och annat de inte längre behöver i gränderna.

En 71-årig kvinna som inte känner smärta (hon tyckte kvinnor som fött barn var enormt sjåpiga

Det finns bättre och sämre företag. Patagonia hör definitivt till dem som tar hållbarhet på allvar. Det är såklart woke och trendigt att ha den ikoniska Patagoniavästen, men företaget säljer inte den till vem som helst.

Superintressant avsnitt i podden Planet Money om plast och papper. När allt fler städer förbjuder plastpåsar i matvaruaffärerna (bl.a. Santa Monica) märker folk att de använder plastpåsarna till annat än bara att bära hem mat och är nu tvungna att köpa plastpåsar. Också: hur miljövänligt är egentligen papper?

För er som är ute efter en lättsam sitcom som samtidigt också förklarar hur det är att vara svart i USA rekommenderar jag varmt Black-ish. Inte minst för att Tracee Ellis Ross  är så fantastisk. Lova att ni följer henne på Instagram!

Hälsningar från frukostbordet i Santa Monica,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *