Peppe bloggar om livet på västkusten

Kultur,Los Angeles,Samhälle,skola

Dela ut dollarsedlar

7 apr , 2019, 05.57 peppe

 

Kära läsare,

I Santa Monica Malibu skoldistrikt började vårlovet, spring break, i fredags och barnen är lediga i två veckor. De stackars ungarna i Los Angeles-distriktet har bara en vecka ledigt, men tar igen de lediga dagarna på hösten kring Thanksgivining. Det är såklart härligt med lediga dagar, men för arbetande föräldrar kan de lediga veckorna bli en pärs. Skolan och programmet efter skolan är inte bara utbildning utan också en slags förvaring av barn medan föräldrarna förvärvsarbetar.

Lyckligtvis ordnas det många så kallade dagsläger, Day Camps, där barnen kan tillbringa dagarna. Här finns allt mellan idrottsläger (fotboll, basket, surfing, baseball), konstläger, vetenskapsläger, kodning och videospel ja allt man kan tänka sig. Det finns mycket att välja på, men som vanligt kostar det en hel del. En dag kan kosta kring 80-100 dollar och är det två veckor som är lediga ligger plötsligt månadsutgiften på 1000 dollar extra.

Vi som jobbar hemifrån har lyckligtvis inte det problemet, men jag hör andra föräldrar på skolan klaga på att de inte riktigt vet hur de ska lösa så många lediga dagar. Jag tänker ofta på en före detta kollega och god vän som hälsade på och sa att Kalifornien visserligen är en underbar plats, men ”så fort man stiger ut på gatan måste man börja dela ut dollarsedlar” och det stämmer verkligen. Ingenting, förutom solen, är gratis här.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *