Peppe bloggar om livet på västkusten

Los Angeles,USA

Torkan är äntligen slut i Kalifornien

27 mar , 2019, 17.39 peppe

 

Kära läsare,

för två veckor sedan körde vi sydost för att fira en god väns födelsedag i den gamla vilda västern-staden Temecula. Jag förväntade mig det vanliga: dammiga gator och torr luft. Några dagar innan vi åkte hade jag läst att torkan, som varit närvarande under hela den tiden vi bott i Los Angeles, var över. Det har regnat otroligt mycket. Enligt nyhetsmedia mer än något år tidigare sedan man började mäta nederbörden år 1895.

Det var först när vi kom ut på motorvägen och jag såg ut mot landskapet som det verkligen gick upp för mig hur mycket det regnat och hur mycket trakterna törstat. Det som vanligtvis är brunt och beige var nu orange och grönt. Folk stannade sina bilar vid vägrenen för att traska igenom blomsterhavet och, givetvis det är ju 2019, ta bilder på det. Till den grad faktiskt att myndigheterna var tvungna att spärra av vissa områden för att blommorna inte skulle bli helt nedtrampade.

Men man behöver inte ens sätta sig i en bil för att uppleva slutet på torkan. Ute på vår gata blomstrar det också. Precis som under våren i Finland då det känns som om allt förändras från en dag till en annan var Montana Avenue tänkt gröna knoppar och blommor i alla färger en morgon när vi följde barnen till skolan. Äntligen lite goda nyheter.

Det är fortfarande ovanligt kallt, men i helgen ska temperaturen äntligen krypa upp till kring 23 grader.

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *