Peppe bloggar om livet på västkusten

Finland,Los Angeles,Resa

Januari i LA är juni i Finland

5 jan , 2019, 22.08 peppe

 

Kära läsare,

det är en ynnest att folk från Sverige och Finland hälsar på oss här i Los Angeles, men under vintermånaderna stiger mina stressnivåer ändå när de gör det. Jag blir som besatt av vädret. Jag vet nämligen hur kallt och mörkt det är hemma den här tiden på året. Hur mycket man längtar efter sol och värme och hur stor besvikelsen blir när man inte får det.

Trots att jag varnar folk innan: Det blir vinter också i Södra Kalifornien, är det som om folk bara vill se palmerna och solen. När det sen är mulet en dag och temperaturen visar på + 16 celsius blir det besvikna och jag känner mig misslyckad som värdinna. Här bor man i Los Angeles och får besök och så kan inte temperaturen stiga över 20-strecket!

Till saken hör att januari och februari är vintermånader. Det är mulet, det regnar och kan bli riktigt kyligt på natten. Det är såklart varmare, men är det strandliv, solbränna och dopp i havet man är ute efter lönar det sig att sikta söderut. Januari hos oss är som juni i Finland. Solen värmer, men ställer man sig i skuggan blir det genast kallt. Det kan vara shortsväder, men också långbyxor och tröja.

Förra året hade vi gäster över jul och jag öppnade väderappen på telefonen fler gånger än vad jag öppnade Instagram. Det gjorde varken vädret varmare eller min mindre stressad. I år fick vi inte besök och trots att jag saknade familj och vänner kunde jag i alla fall njuta av vintervädret. Perfekt att springa i och de dagar det regnar kan jag äntligen med gott samvete stanna inne och kolla på film. Alla vinner.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *