Peppe bloggar om livet på västkusten

Los Angeles,Trump

Valdagen stundar

6 Nov , 2018, 02.19 peppe

 

Kära läsare,

så gott som varje kväll ringer telefonerna till föräldrar med barn i åttaåringens skola. Det kan vara en påminnelse om en välgörenhetsfest, att skolan har stängt följande dag, att bokmässan drar igång eller som i dag: en påminnelse om att rösta. Imorgon (i dag om det är tisdag när ni läser detta) går USA till mellanårsval. Ett val som före detta presidenten Barack Obama kallade det viktigaste valet i USA:s historia och tillade att det till och med är viktigare än när han valdes till president.

Det verkar som hela USA går med pirr i magen inför valdagen. Senast var demokraterna bombsäkra på att Hillary Clinton skulle bli president. Tji fick dem. Samtidigt lärde de sig att vad som helst kan hända. Förhandsröstningen har slagit alla rekord. I 22 delstater har antalet förhandsröster redan överstigit det totala antalet förhandsröster i mellan­årsvalet 2014. Unga väljare är aktivare än någonsin förr. Också donationerna slår rekord. Enligt Dagens Nyheter kommer den totala notan för årets kongressval att landa till en bit över 5 miljarder dollar. Det är en miljard mer än förra gången. En ökning med över 25 procent sedan 2014.

Själv sitter jag och uppdaterar olika prognoser. Jag får rysningar av välbehag då jag ser att demokraterna kan vinna i båda Arizona och Texas, men håller mig från att glädjas för mycket. Vad som helst kan hända under valdagen. Nu återstår att lägga upp dagen rätt. Antingen följa med resultaten, eller blunda och vänta på den slutgiltiga domen. Kommer republikanerna enligt prognos att behålla senaten, men förlora representanthuset? Snart vet vi.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *