Peppe bloggar om livet på västkusten

Kultur,Los Angeles,Samhälle,USA

Halloween: Köp familjen Addams hus!

29 okt , 2018, 02.03 peppe

 

Kära läsare,

säga vad man vill om amerikanerna, men de lämnar ingenting åt slumpen när Halloween närmar sig. Åtminstone inte i vårt lilla grannskap här i Santa Monica. Jag ska skriva mer och bjuda på en riktig bildkavalkad senare, men i dag vill jag uppmärksamma den lilla fastighetsförmedlingen några kvarter upp på gatan.

I vanliga fall förmedlar bolaget lyxiga lägenheter och hus i Los Angeles med omnejd, men när Halloween närmar sig lönar det sig att kolla lite extra noga på annonserna i fönstret. Bland de ljusa, fräscha husen finns nämligen några överraskande prospekt, som till exempel detta övergivna slott mitt ute i ingenstans. Det ser inte så mysigt ut, men kanske något för den som vill ha ett renoveringsobjekt. Endast 99 999 000 dollar!

Eller varför inte bo i ett kändishus! Familjen Addams ska tydligen flytta och har lagt ut sin villa på marknaden. Här finns förutom huset också några gravar (ordentligt djupa) och 309 spöken. Orten är Terror Town och priset ligger på knappt 20 miljoner dollar. Ett fynd!

Jag älskar de här små detaljerna och hur hela USA förvandlas till ett skräcklandskap under Halloween (och när första november kommer är det också ganska skönt att det är över och man kan börja fokusera på Thanksgiving).

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *