Peppe bloggar om livet på västkusten

Finland,Los Angeles,Okategoriserade

Regn stänger ner LA

17 mar , 2018, 23.06 peppe

 

Kära läsare,

Los Angeles är på många sätt en modern stad. Det går till exempel att beställa hem det mesta på extremt kort tid. Hinner du inte handla? Använd en app där du fyller i din inköpslista och en timme senare har en person gjort din shopping och levererat maten hem till dig. Sugen på en viss sorts mat/glass/marijuana? Bara att öppna telefonen och hitta rätt app. På gatorna är nästan varannan bil en elbilar, kör du en sån får du dessutom parkera gratis eftersom staden uppmuntrar till ett miljövänligt leverne. I den nya Silicon Valley, Silicon Beach nere i Venice, skapas den allra nyaste och vassaste teknologin. Kalifornien satsar stort på solenergi, återvinning och andra hållbara lösningar. Allt är möjligt!

Förutom när det regnar. Då fallerar allt. Motorvägarna är fulla av krockar och de som inte kört in i en annan bil står stilla. Vägarna i Topanga och Malibu stängs för många dagar på grund av lerskred. Alla utomhusaktiviteter är inhiberade på grund av att ingen skulle drömma om att spela baseball i regn och för att dagarna efter regnet är spelplanerna våta. Invånarna vägrar lämna sina hem på grund av de extrema väderförhållandena. Regn verkar ibland vara en lika stor katastrof för samhället som en medelstor jordbävning.

Nu vill jag inte vara den där föräldern som berättar för sina barn hur mamma skidade till skolan i tio kilometer och minus fyrtio graders kyla, utan att klaga. Men försöker få dem att förstå att de inte är gjorda av socker. Regnet kommer ej att döda dem.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

2 kommentarer

  1. Linda skriver:

    Haha, jag är den föräldern som berättar hur det pulsades till snön i ur o skur o snöoväder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *