Peppe bloggar om livet på västkusten

Los Angeles

Det brinner i Kalifornien

6 Dec , 2017, 03.01 peppe

 

Kära läsare,

imorse vaknade jag av brandlukt. Eftersom min man julpyntat till tusen och dessutom placerat ut tiotals stearinljus kring huset var min första tanke att det brann hemma hos oss. Hittade inte minsta lilla eldsvåda och kollade sedan nyheterna. Det brann en bit ifrån oss, i Ventura County och Sylmar. Kaliforniens guvernör Jerry Brown har utlyst krisläge i Ventura. När det här skrivs har 150 byggnader förstörts, motorvägar stängts ner och nästan 30 000 människor evakuerats. Trots att Ventura County ligger mer än 70 kilometer ifrån oss är det svår att andas utomhus. Sjuåringens skola meddelade att de håller halvdag på grund av den dåliga luften. Solen är röd bakom röken.

Kalifornien drabbas varje år av bränder, men under de nästan fem åren vi bott här har ingen ännu påverkat oss så konkret. Det är faktiskt ganska obehagligt att inte kunna röra sig utomhus utan att få en hostattack och att få en försmak på hur skrämmande och vidriga eldsvådor är.

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

Läs också

2 kommentarer

  1. Linda Arterberry skriver:

    Har hänt här i San Diego två gånger medan jag bott här. Allt stängt och aska överallt. Tack o lov klarade vi oss utan att påverkas ytterligare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *