Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Adjö bikini!

6 sep , 2016, 03.24 peppe

 

Kära läsare,

I dag firas Labor day här i USA och om jag skulle vara en person som gillar att använda 2010-talets mest uttjatade citat skulle jag skriva: Winter is coming. Men jag vill vara lite mer fantasifull än så och låter bli. Ni fattar ändå poängen. Labor day är sommarens officiellt sista dag. I dag flockas amerikaner på stränderna för att suga ut det sista av den varma årstiden, för att imorgon klä sig i höstkläder. Vare sig termometern visar på 20 eller 30 grader celsius.

För varje år som passerar i L.A. blir jag allt mer känslig för vintern. Det första året vi bodde här plaskade jag nöjt omkring i poolen i december och ignorerade glatt grannarnas huvudskakningar. Vintern efter det började jag använda långärmat och förra året hade jag tagit med mig mina tjockaste höstjackor från Finland.

I min födelsestad Helsingfors sitter man den första soliga lördagen i april på uteservering och huttrar under värmelampor och filtar i tretton plusgrader. Är det vår så är det! Prrkele. Det är inställningen, inte temperaturen som dikterar när en finländare dricker årets första utomhusöl.

Här i L.A. romantiserar folk vintern. De köper, ganska äckliga, café latten med pumpafrön kring Halloween ”för att hålla värmen uppe” och går med mössa och vantar i januari trots att termometern slickar 20 graders strecket (celsius igen). De liksom drömmer sig bort till en Disney-vinter med stora fluffiga snöflingor och blanka sjöar där man kan åka skridsko, men den man älskar.

På vintern är det om möjligt ännu enklare att peka ut turister än på sommaren. Turisterna är de med shorts och bikini, stora vattenflaskor i händerna och som insisterar på att hyra en öppen Ford Mustang, trots att det är smällkalla (nåja) februari.

I dag säger jag adjö till min bikini och återförenas med den i juni nästa gång.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *