Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

LA, Köpenhamn, Malmö, Stockholm, Helsingfors

26 jul , 2015, 07.24 peppe

 

Kära läsare,

Vi har landat i Norden. Att beskriva resan mellan Los Angeles och Stockholm som kort och smidig vore en lögn. Norwegian sköt upp avgången från LAX med sex timmar, gjorde så vi missade vårt transitflyg i Köpenhamn, tvingade oss att övernatta i Malmö, följande morgon tillbaka till Danmark och sedan kvart i nio-flyget till Stockholm. Min lilla familj och jag lämnade med andra ord Santa Monica den 22 juli och nådde vår destination den 24 samma månad. Men skett är skett, nu är vi framme och vet det, det känns väldigt bra.

Jag kan inte påstå att jag gått omkring och saknat Norden, men när vi staplade upp klockan sex på morgonen för att få i oss lite hotellfrukost på Hotel Comfort i Malmö kände jag ändå att jag kommit till min del av världen. Rågbröd, Kalles Kaviar på det löskokta ägget, ekologisk äppeljuice, en kopp svart kaffe och Dagens Nyheter i pappersformat.

Några timmar senare befann vi oss i Stockholm och trots att jag inte har några problem med att leva ett liv på engelska var det överraskande skönt att vara omgiven av sitt modersmål. Att skoja på svenska med kvinnan i Pressbyrån, himla med ögonen åt kvällstidningslöpen, smyglyssna på fragment av diskussioner i tunnelbanan och möta prinsessan Madeleine, hennes snubbe och barn på Strandvägen. Eller det var kanske inte precis lika coolt som att sitta i bordet bredvid Lena Dunham i West Hollywood, men en gullig liten kändisspotting. Jag hade glömt bort hus vackra och snyggt klädda folket i Stockholm är och hur ljust det är på morgonnatten.

Nu stannar vi i Stockholm en vecka och tar oss sedan över till Sommarfinland för tio dagar. Jag är både förväntansfull och lite nervös.

Greetings from Sweden,

Peppe

DSCF1352

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *