Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

En hälsning från Palm Springs

2 jun , 2015, 08.29 peppe

 

Kära läsare,

Här kommer ett litet tips för er som besöker Los Angeles under vintermånaderna och har otur med vädret. LA är såtillvida oberäkneligt att december och januari kan bjussa på 25 grader och sol, medan det i november och mars plötsligt kan komma en räcka med 18 grader och svala nätter. Då vill man kanske som nordbo korrigera situationen och suga åt sig all sol Kalifornien kan leverera. Bara två timmar öster om LA ligger Palm Springs där det råder evig sommar. På sommaren kan det bli olidligt varmt, medan det under vinterhalvåret är precis det man behöver.

Det var därför Frank Sinatra, Elvis Presley, Barry Manilow, Liberace, Bob Hope och Barbara Streisand köpte hus i Palm Springs för att komma bort från, och snabbt tillbaka till LA. Det sägs att många skådespelare på 1950-60 talen skaffade hus i just Palm Springs för att staden låg just två timmar från Hollywood. Nu för tiden kan man också ta en helikopter på 20 minuter.

Det är något magiskt med den här staden mitt i öknen, med låga stilrena hus och berg som tornar upp sig i horisonten. Varma kvällar, milda fläktar och ljumma simbassänger. Mitt bästa budgettips är att använda sig av airbnb. Mitt bästa lyxtips är att ta in på hotellet Parker Palm Springs. Klarar man av hettan under sommarmånaderna kan man dessutom haffa ett rum för en bråkdel av det vanliga priset.

Greetings from America,

Peppe

 

DSCF0405

DSCF0399

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *