Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Lyft blicken

27 feb , 2015, 23.19 peppe

 

Kära läsare,

Det var grönt ljus och med en nordisk trygghetskänsla i ryggraden promenerade jag över gatan med blicken riktad mot min telefon. En kvinna i min ålder skyndade fram till mig och uppmanade mig att vara försiktig, folk gör nämligen högersvängar utan att bry sig så mycket om eventuella fotgängare. Jag lyfte blicken och tackade kvinnan för att hon påmint mig om den amerikanska trafiken. Ett WhatsApp-meddelande är sällan värt att offra livet för.

Om man bortser från Fredriksgatan i Helsingfors är Los Angeles en farligare stad att röra i än Norden. Inte nog med att det finns fler bilar, chaufförerna är inte vana vid att folk rör sig till fots. Stannar en bil vid ett övergångsställe förutsetts fotgängaren jogga över gatan med en tacksam min. Inte som i Finland när hen som promenerar kan massa sig fram och på sin höjd ge bilden en nådig blick som tack för att den väntar.

I veckan blev American Horror Story-skådespelaren Ben Woolf överkörd i Hollywood. Han var bara 34 år gammal. Så otroligt onödigt. Övergångsställen och grön gubbe (eller här är han vit) är tyvärr ingen säkerhetsgaranti. Upp med blicken bara.

Greetings from America,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *