Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Du är en del av problemet

9 mar , 2021, 18.15 peppe

 

Kära läsare,

här i USA brukar man inte vara sen med att kapitalisera olika högtider. Går det att sälja grejer under ett specifikt tema ska det söljas grejer. Konstigt nog gick Internationella kvinnodagen förbi utan att vi behövde drunkna i reklam.

Kvinnor och män är ännu inte jämställda. Män tjänar mer än, kvinnor sköter fortfarande lejonparten av det oavlönade hushållsarbetet, det emotionella arbetet, kvinnorna tar ut merparten av föräldraledigheten, kvinnor drabbas av mäns våld, kvinnor är inte representerade i lika stor grad som män i politiken, styrelser och ekonomiska sammanhang. Allt detta gör mig på dåligt humör.

Det finns ytterligare en aspekt som provocerar mig mer för varje år som går. Det handlar om hur hur majoriteten av alla män inte har något som helst problem att se åt ett annat håll när jämställdhet kommer på tal. Män som tycker att feminism är en kvinnohobby som inte angår dem. Män som tycker att det går att hålla sig neutral till mänskliga rättigheter.

Om du är man och tycker att det räcker med att inte slå kvinnor och inte trakassera oss online. Du är nöjd eftersom du inte medvetet förhandlat dig till en högre lön än din kvinnliga kollega, tagit en kvinnas plats eller är oerhört stolt över dig själv för att du tog ut en månad pappaledighet. Dig vill jag tyvärr informera om att det inte räcker.

Du som inte aktivt anstränger dig för att vi ska bli jämställda jämställda är en del av problemet. Genom att passivt vara en del av det system och den kultur vi lever i nu befäster du systemet istället för att förändra det.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *