Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Testa sig i Stockholm

18 Dec , 2020, 16.30 peppe

 

Kära läsare,

så var det då dags att testa sig för Covid-19. Här i Stockholm verkar en majoritet av mina bekanta (enligt sociala medier) antingen ha corona eller antikroppar. Det är nästan bisarrt att se hur viruset sprider sig och hur befolkningen delas in i två delar, de som levar på mer eller mindre som vanligt och de som helt isolerar sig. (okej, jag antar att mellangruppen inte gör lika mycket väsen av sig och därför blir förbisedda och i en text som den här vill man ha extremer, men ni fattar vad jag menar).

Idag var det dags för oss att testa oss eftersom vi kommer att åka över till Finland. Vi bokade tid dagen innan, dök upp i ett tomt konferenscenter och blev visade till ett mindre rum med skärmar. Själva testet gick snabbt och behändigt och kostade 540 kronor. Själva testet tog mindre en 30 sekunder. En mycket vänlig sjuksköterska körde upp en smal pinne i näsan på oss och en kvart senare fick vi ett sms om att vi var negativa. Inget covid i dessa kroppar.

Trots att vi levt isolerade och varit ytterst försiktiga var det ett lättnad att få ett negativt resultat. Nu är det bara att göra ett nytt test på den finska sidan och sen kan vi pusta ut. Men givetvis fortsätta distansera oss, använda munskydd och tvätta händerna. För det är såna tider vi lever nu.

Hälsningar från Stockholm,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *