Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Le med ögonen

15 Nov , 2020, 20.23 peppe

 

Kära läsare,

precis som på många håll i Europa ökar antalet smittade av Covid-19 här i USA. Även i Los Angeles börjar man bli orolig för hur vintern kommer att se ut. Hoppet om att skolorna skulle välkomna barnen tillbaka i januari bleknar för varje dag som går och det blir allt mer sällsynt att se folks ansikten ute på gatan. Alla har munskydd.

När jag träffar kompisar träffas vi alltid utomhus och börjar med att prata om när man senast testat sig för viruset och vem som har antikroppar (hur länge de finns kvar i kroppen börjar bli ett återkommande ämne). Sedan går diskussionen alltid över till vaccinet. Om hur ett vaccin bara är goda nyheter om folk verkligen vaccinerar sig.

I skrivande stund är mindre än hälften av amerikanerna villiga att vaccinera sig mot corona. Många minns svininfluensan för tio år sedan och vaccinets biverkningar. Andra har helt enkelt inget förtroende för myndigheter. Samtidigt säger experterna att kring sjuttio procent måste vaccinera sig för att vaccinet ska skapa ett skydd och stoppa spridningen av viruset.

Lyckligtvis finns det ännu tid att ändra sig. För tillfället ser det ut som om vaccinet kommer att kunna distribueras för den breda massan i april 2021. Tills dess får vi fortsätta äta middagar under värmelampor i folks trädgårdar och le så mycket vi kan med ögonen när vi möter grannar på gatan.

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *