Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Att vägra stiga av tronen

11 Nov , 2020, 01.58 peppe

 

Kära läsare,

hur ser livet ut med en nyvald president och en sittande som vägrar lämna Vita huset? Som vanligt för de flesta av oss, men det har inte gjort det redan väldigt polariserade landet mer enat. Ingen vill vara en förlorare och eftersom politik de senaste åren inte handlat så mycket om ideologi, utan snarare identitet har Biden-följarna känt sig som vinnare, medan de som röstade på Trump sett misslyckandet att sitta kvar i fyra år till som ett personligt nederlag.

Att presidenten nu vägrar stiga av tronen innebär att en liten glimma av ljus för de som känt sig som förlorare. Ett litet, men existerande hopp om att det fortfarande finns en chans för dem att känna sig som vinnare. Att det här valet handlade så mycket om identitet, i samband med presidentens misskrediterande av media, har också lett till att många får sina nyheter från minst sagt opålitliga källor på internet (däribland Facebook).

Det känns bra att läsa om valfusk och om hur den rättmätige vinnare bussat sina advokater på de delstater där Trump förlorade med bara några procentenheter. Ingen av åtalen och utredningarna har än så länge haft någon grund, men skam den som ger sig.

I skrivande stund tror 80 procent av amerikanerna på att det var Biden som vann valet, men den sittande presidenten vägrar avgå och upprepar att valfusk förekom kan justera opinionen. Upprepar man en lögn tillräckligt många gånger kan den förvandlas till en sanning.

Hälsningar från Kalifornien,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *