Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Fem bra poddar

18 sep , 2020, 02.34 peppe

 

Kära läsare,

i den här podden brukar jag inland tipsa om poddar jag lyssnar på. Ofta såna med anknytning till USA eftersom jag inbillar mig att ni har stenkoll på de lokala. Okej, jag kommer att tipsa om en finländsk podd.

Vill ni lyssna på analyser och förklaringar kring inrikespolitiken i USA får jag slå mig själv för bröstet och tipsa om Magnus och Peppes podcast. En podd som utkommit sedan 2013 och i det senaste avsnittet bland annat diskuterar vad som kommer att hända om Donald Trump vägrar lämna Vita huset, vilken minoritet presidentkandidaterna riktar in sig på nu och hur man klarar av bränderna i USA.

På tal om bränderna kommer jag att gästa Svenska Yles Nyhetspodd fredagen den 18 september och där prata om just bränderna, politiken kring dem, klimatförändringen och dålig luft.

Är ni nyfikna på varför amerikanerna har så svårt för ordet ”socialism” rekommenderar jag podden Freakonomics och avsnittet ”Does anyone really know what socialism is?” Mycket intressant om bland annat Bernie Sanders, Venezuela och Norge.

Den 29 september är det dags för den första presidentdebatten. Någon föreslog USA:s mäktigaste poddare Joe Rogen som debattledare och podden On the Media reder ut vad det säger om kulturen vi lever i och vem Joe Rogen egentligen är (förutom en inkörsport för män till poddvärlden). Avsnittet heter ”Joe Rogan: Debate moderator?

Är det vapen och radikala amerikanska subkulturer ni är ute efter är ”No Compromise” är podd. Den handlar om sociala medier inspirera en allt mer radikal vapenkultur, både bland män och kvinnor.

Hälsningar från Santa Monica, luften här är bättre idag.

/Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *