Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Mitt i kravallerna

2 jun , 2020, 02.45 peppe

 

Kära läsare,

här i Santa Monica råder nu utegångsförbud mellan 13:30 och 05:30. För de som rörde sig ute väntade gripande och 1000 dollar i böter. Detta efter kalabaliken och plundringen som skedde efter den fredliga demonstrationen mot rasism och polisvåld. De som började med mordet på George Floyd för en vecka. Jag gick själv i demonstrationen tillsammans med tusentals andra. Polisen fanns närvarande, men uppträdde vänligt.

På andra platser runt om i USA har journalister blivit beskjutna med gummikulor. Bland annat en väninna till mig som jobbar som svenska Expressens korrespondens fick en kula i låret när hon rapporterade från Minneapolis. En annan journalist förlorade ögat.

Senare på eftermiddagen i Santa Monica tog våldet fart och folk krossade rutor och plundrade affärer. Polischefen för LAPD sade att det var andra personer som slog sönder staden än de som gick i demonstrationen. För första gången sedan Rodney King- kravellerna 1992 rullade nationalgardet in i staden.

Det är onekligen surrealistiskt att befinna sig mitt i detta just nu. När jag skriver det här är det måndag eftermiddag. Håll tummarna för att allt går lugnt till i natt. Polisen väntar sig kraveller och förstörelse, men vi kan ju alltid hoppas att de har fel.

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *