Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Besvikelser på mors dag

14 maj , 2020, 04.26 peppe

 

Kära läsare,

på morsdagen fick en kompis blommor från närbutiken. Hon blev väldigt sårad eftersom blommorna var köpta på ICA och inte i blomaffären hon älskar. Hennes man fattade först ingenting, hon ville ha blommor, han köpte blommor. Slutet gott allting gott. Men, förklarade hon: poängen var inte blommor, utan att hon önskade att han kände henne tillräckligt bra för att veta att hon har en favoritblomaffär och helst av allt vill ha en handbunden bukett därifrån.

På andra sidan Atlanten berättade en annan vän om hur hennes man köpt 200 rosor på mors dag. De levererades hem med ett bud. Hon var lika besviken som vän nummer ett eftersom hennes man tydligen trodde att det enda hon var intresserad av var att få någonting som kostade mycket pengar.

”Han har har ansträngt sig exakt noll procent för den här morsdagspresenten” sa väninnan och tillade att hennes man bara gått in på Amazon och skickat in en beställning på blommorna.

Det här två kvinnorna låter kanske extremt krävande och bortskämda, men jag förstår båda två. En present, om man vill ge en sådan, ska komma med en tanke. Mottagaren ska känna att det är en genomtänkt gåva som passar just hen. Ett av våra mest grundläggande behov är att bli sedda. Förstår inte ens de som står oss närmast i livet vad vi vill och tycker om, vill de inte anstränga sig det minsta för vår skull känner vi oss osynliga.

Det måste såklart inte vara 200 eller 2000 rosor, ett brev eller ett tal, en spellista på Spotify eller en fotmassage går också bra.

Hälsningar från presentexperten,

Peppe

Läs också

4 kommentarer

  1. Mormor skriver:

    Jag tycker synd om karlarna, jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *