Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Förbjudet att vräka hyresgäster

9 maj , 2020, 19.44 peppe

 
Processed with VSCO with oc preset

Kära läsare,

För några veckor sedan dök det upp lappar i trappuppgången och hissen i huset där jag bor. Det stor att hyresvärdarna inte har rätt att vräka hyresgäster som inte kan betala hyran under covid-19. Det är rimligt eftersom Kaliforniens arbetslöshet stigit till över 10 procent. I Los Angeles kan vräkta hyresgäster dra sina hyresvärdar inför rätta och med största sannolikhet vinna målet.

Trots att det finns många som har svårt att betala av sitt bostadslån just nu är de som hyr sitt hem ännu mer utsatta. Majoriteten av de som förlorat sina jobb är låginkomsttagare och folk som jobbar inom servicesektorn. Den federala stimuluschecken på 1200 dollar räcker inte långt i en stad där hyran för en enrummare lätt kan överstiga 2000 dollar i månaden.

I huset där jag bor står för tillfället flera ettor tomma. Till och med i Los Angeles verkar folk tycka att en nya på 3000 dollar för mindre än 30 kvadrat är lite för mycket.

Men alla är inte förlorare i den här krisen. Några grannar som skapat en app som gör virtuella 360-bilder lämnade sin tvåa och flyttade in i ett hus med fem rum, tre toaletter, uppvärmd pool och havsutsikt. För det här betalar de bara 8000 dollar i månaden. Ett fynd i en stad är husen som ligger på stranden går för 40 – 50 000 dollar/månaden.

Grannarnas intäkter fördubblades när fastighetsförmedlare världen runt fick upp ögonen för det här tjänsten. Snacka om att befinna sig på rätt plats i rätt tid. När vi hälsade på dem igår sa grannarna ändå att de är livrädda att det ska dyka upp en bättre app eller att något annat ska hända som gör att deras intäkter rasar. Det kan vara lika svårt att hosta upp 3000 dollar u hyra som 8000. Allt är bara tillfälligt vare sig man jobbar inom ett serviveyrke eller har uppfunnit en app.

Men om det går åt helvete så får man i alla fall hoppas att det gör det medan det ännu är förbjudet att vräka sina hyresgäster, sa grannen.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *