Peppe bloggar om livet på västkusten

Kultur

Bästa böckerna i sommar

2 jul , 2019, 13.08 peppe

 

Kära läsare,

jag hoppas att ni får en sommar med så mycket ledighet att ni hinner läsa minst ett par tre böcker. I bästa fall mer. Här kommer några tips på böcker jag själv uppskattat.

Läser själv just nu Märta Tikkanens Måste försöka skri-“ och är helt uppslukad av Tikkanens korrespondens med Åsa Moberg och Birgitta Stenberg.

Gillade mycket Lena Ackebos “Världens vackraste man” om kärlek senare i livet och relationen två systrar emellan. (mycket bättre och roligare än vad jag beskriv den som nyss). Gillar man ettan finns det två till att fortsätta med.

Carolina Setterwalls “Låt oss hoppas på det bästa om sambo som dör och självrannsakan. Otroligt bra och välskriven.

Tikkanen pratar lite om Gun-Britt Sundströms “Maken” som jag läste för några år sedan och gillade. Få saker har tydligen förändras mellan kvinnor och män sen 1970-talet.

Blir inte arg om ni läser någon av mina böcker, t.ex. “Vackra människor“, Livet och patriarkatet eller sprillans nya “Ett himla tjat om hästar”.

Tycker alla ska läsa Jenny Nordbergs otroliga “De förklädda flickorna i Kabul” om hur föräldrar i Afghanistan ger sina döttrar några år av frihet genom att klä ut dem till pojkar.

Tycker att Malin Persson Giolitos “Störst av allt” var riktigt bra och perfekt om man är lite otränad som läsare och behöver skjuts.

Tara Westovers “Allt jag fått lära mig” är en helt otrolig berättelse om att ta sig ur våld, okunskap och rädsla på den amerikanska landsbygden.

För välskriven långläsning och tårar är Hanya Yanagihara “Ett litet liv ett självklart val.

Läser sällan deckare, men om jag gör det blir det oftast Jo Nesbos.

En klassiker jag läst många gånger är “Den långa flykten” av Richard Adams.

Det finns tusentals böcker jag vill tipsa om, men får helt enkelt göra ett nytt inlägg med mer läsning senare i sommar.

Läsglädje och hälsningar från Stockholm,

Peppe

Läs också

4 kommentarer

  1. Mållan skriver:

    Tack för boktipsen, du får gärna tipsa flera gånger! Tolvåringen har din hästbok här hemma, jag tänker också läsa den 😊📚

  2. Jenny skriver:

    Hej och tack för tipsen! Har Bokhora gått i graven? Länge sedan det publicerades något där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *