Peppe bloggar om livet på västkusten

Los Angeles

Budgetips för Los Angeles-resenären

27 maj , 2018, 21.23 peppe

 

Kära läsare,

att bo på hotell i Los Angeles kan vara svindyrt, på priset som utlovas kommer dessutom skatt och någonting som kallas ”resort fee” och ni glömma att frukost skulle vara inkluderat. Det kan kännas lite drygt att först betala 400 dollar för ett hotellrum och sedan lägga på en femtiolapp för frukost på samma hotell. Vill man bo lyxigt och inte bli ruinerad lönar det sig att styra kosan mot Las Vegas där nästan alla hotell också är ett kasino som räknar med att gästerna ändå kommer att göra av med en massa pengar i hasardspel att hotellrummen kan säljas förmånligt.

Men tillbaka till L.A. Här lönar det sig att hitta en airbnb och spara pengarna för annan underhållning som till exempel att luncha på någon av de mest ikoniska hotellen. Beverly Hillton där Hollywoodeliten delar ut Golden Globes åt varandra och där Whitney Houston tillbringade sina sista stunder i livet, har en underbar lunchrestaurang nere vid poolen. Maten är inte grillkiosk-priser, men för mindre en 20 dollar får du en riktigt trevlig måltid.

Ett annat trick är att låna hotellpoolen under dagen. Vissa hotell vill att du köper mat för en viss summa medan andra går rakt på sak och debiterar dig några tio för att låna poolen. Välj ett hotell du tycker verkar mysigt, The Standard i West Hollywood eller DTLA, The W i Westwood, Marriot nere i Santa Monica eller Line Hotel i Koreatown. Anländ tidigt och njut sedan av en pooldag.

Många av hotellen har dessutom riktigt bra happy hours där det går att äta (och dricka ) sig mätt för mindre än halva priset en samma måltid skulle kosta utanför denna lyckliga stund på dagen. Låtsas att du är rik som ett troll och frottera dig med de som verkligen är det på Shutters by the Beach nere vid Stilla havet.

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *