Peppe bloggar om livet på västkusten

Los Angeles,Uber

Profitera på andras solidaritet

31 jan , 2017, 17.54 peppe

 

Kära läsare,

som ni säkert vet införde president Trump ett inreseförbud för personer från sju länder (Libyen, Sudan, Iran, Irak, Jemen, Somalia och Syrien). På flygplatsen JFK i New York protesterade folk och taxichaufförerna strejkade av solidaritet i en hel timme.

Då vädrade skjutstjänsten Uber morgonluft, eller snarare chans att tjäna ytterligare en hacka-luft, och meddelade sina kunder att de gärna skjutsar folk från (obs! inte till) flygplatsen för en billig peng. Men istället för att mötas av jubel för sina förmånliga priser fick bolaget ta emot en storm av kritik och hashtaggen DeleteUber (ta bort Uber) trendade på sociala medier. Många lade upp bilder där de bytte färdapp från Uber till konkurrenten och skrev mer eller mindre konstruktiv feedback.

Bild från Vox.

Eftersom vi lever i en modern tid och det är snabba svängar som gäller beslöt sig konkurrenten Lyft att rida på vågen och meddelade i sin tur att de kommer att samla ihop en miljon dollar för att donera till ACLU (American Civil Liberties Union en non-profit organisation som bland annat ger juridisk hjälp åt flyktingar).

Efter all negativ feedback försökte Uber förklara sig med att de bara ville hjälpa folk att ta sig bort från flygplatsen, men ursäkten accepterades inte. Ubers VD, miljadären Travis Kalanick skrev på Twitter att Uber givetvis vill försöka hjälpa sina anställda som drabbats av inreseförbudet, men då var skadan redan skedd och Kalanick möttes mest av hån på Twitter.

Jag då? Jag valde också att åka Lyft till middagen med vännerna på söndag kväll.

Greetings from America,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *