Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Efter marschen

27 jan , 2017, 20.12 peppe

 

Kära läsare,

Efter kvinnomarschen för en vecka sedan har många frågar vad som händer nu. Gav marschen nåt resultat överhuvudtaget eller var det bara moderna människor som ville profilera sig som medvetna i sina sociala media-flöden? Självklart inte. Demonstrationen var USA:s största genom tiderna. Sug på den DEN STÖRSTA DEMONSTRATIONEN GENOM TIDERNA. Nästan fyra miljoner människor marscherade för mänskliga rättigheter.

Efter marschen rapporterade media om att folk kände mer hopp och energi. De fick en bekräftelse på att det finns många, många andra som tror på alla människors lika värde och som tar klimathotet på allvar. Många som är redo att kavla upp ärmarna och kämpa för det de tror på.

Amerikanska medborgare uppmanades att skriva till sina senatorer, att registrera sig för att rösta och verkligen rösta (traditionellt har USA ett väldigt lågt valdeltagande) och att själva ställa upp i val. Organisatörerna för Women’s March skickade ut ett mail med 10 sätt att påverka under 100 dagar. 

Själv kände jag mig stark och upplyft efter att ha deltagit i marschen, men när jag måndagen efter hämtade sexåringen på skolan gjorde jag misstaget att börja prata politik med en annan förälder. Vanligtvis kommer vi bra överens, men i dag förbannade hen alla som demonstrerat och som inte respekterar Donald Trump som president. Jag försökte påpeka att man i en demokrati har rätt att protestera, men hen tyckte bara det var löjligt och respektlöst. Lyckligtvis ringde det ut precis när vi kom igång och ett bråk han aldrig utvecklas. Onödigt att ställa till med gräl då vi kommer att springa på varandra flera gånger i veckan de närmaste åren. Men samtidigt en bra påminnelse om att alla verkligen inte tycker som jag.

Detta var inte den sista marschen. I april ordnas en ny marsch för att tvinga Trump att visa sin skattedeklaration.

Greetings from Los Angeles,

Peppe
Bild: Vox.

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *